Neozeelandez roşu

Indiferent dacă doreşti un animal spectaculos prin frumuseţea sa sau un companion gingaş (ori pe amândouă) Neozeelandezul Roşu va fi pe lista ta.

Rasa s-a format în America de Nord, în anul 1910, provenind dintr-o încrucişare fericită între rasele Uriaş Belgian şi Roşcat de Bourbogne. În prezent, sunt crescuţi în întreaga lume pentru carne şi blană de un colorit remarcabil , dar pot fi şi companioni de nădejde.

Culoarea blănii este totdeauna roşcată cu luciu intens , fapt ce-i conferă un aspect plăcut. Sunt iepuri incredibil de blânzi dar şi jucăuşi.

Dimensiunile rasei sunt peste media raselor mijlocii. Corpul de mărime mijlocie; capul mare, lat, mai rotund la mascul şi mai alungit la femelă; urechile de maxim 13 cm lungime, destul de late, cu vârfurile rotunjite, purtate drept; ochii sunt roşii sau căprui, gâtul scurt şi gros.

În jurul ochilor blana este un pic mai subţire, formând „cercuri” mai deschise la culoare decât restul corpului. Trunchiul este relativ cilindric, bondoc, cu capetele late şi musculoase şi bine proporţionat.

La vârsta de 3 luni au deja 1,5 kg iar la maturitate media este de 4,3 kg. Ating maturitatea sexuală la cca 8-9 luni.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: