Rase de iepuri cu păr lung

Iepurii din aceste rase au păr lung, moale, elastic, mătăsos, fapt pentru care învelişul lor este cunoscut şi sub denumirea de „lână”.

Cele mai reprezentative rase cu păr lung sunt :

ANGORA

Datorită blănii sale lungi spectaculoase, iepurele de Angora este o rasă faimoasă. Iniţial, crescut numai pentru părul lui de textura lânii, iepurele de Angora este astăzi, de asemenea, o rasă de iepuri de companie. Desi iepurele de Angora este un excelent animăluţ de companie, blana lui lânoasa este încă colectată, toarsă şi ţesută, neimplicând rănirea iepurelui, creându-se în urma acestui proces obiecte de îmbrăcăminte şi pături incredibil de pufoase. Cu alte cuvinte, puteţi avea un iepure de Angora în casă pe care puteţi să-l şi îmbrăcaţi, la fel de bine!

Cu toate acestea, părul lor este o sabie cu doua tăişuri: iepurele de Angora necesită o îngrijire periodică (pieptănare şi periere) şi părul lui trebuie îndepărtat (tuns) la fiecare 3 luni.

Originea iepurelui de Angora nu este cunoscută cu exactitate; unii sunt de părere că ei sunt originari din Ankara, Turcia şi că au fost introduşi în Europa la începutul anilor 1700.

Această rasă are părul mai lung de 6 cm. Părul care le acoperă capul este mai dezvoltat pe frunte „moţ”, pe obraji „favoriţi” şi la vârful urechilor „clopoţei”, iar membrele bine acoperite cu lână sunt denumiţi „papucei”. Greutatea medie a rasei este de 3,5 kg, iar producţia de lână 1 kg pe an.

În prezent există patru rase distincte, recunoscute, de Angora: Angora engleză, Angora franceză, Angora uriaşă şi Angora satinat.

Puii se nasc lipsiţi de păr, cu ochii închişi. La 4-5 zile după naştere, părul începe să crească pe cap, pentru ca la vârsta de 18-20 zile, corpul să fie în întregime acoperit cu păr. Ochii se deschid la vârsta de 10-12 zile.

VULPE

Această rasă are părul de pe trunchi cu o lungime uniformă de 5-6 cm, iar cel de pe cap, urechi şi membre cu o lungime specifică raselor cu păr normal. Culoarea blănii poate fi albastră, neagră, albă, havana, roşie, chinchilla,etc.

Adulţii ating în medie o greutate de 3 kg.

Angora vulpe

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: